Curego

Orthomoleculaire therapie

herstel je zelfhelend vermogen

Als orthomoleculair therapeut wil ik je begeleiden om je zelfherstellend vermogen terug te krijgen of te verbeteren.

Als we een wondje hebben, vinden we het niet gek dat het uit zichzelf weer geneest: eerst bloedt het wondje flink, daarna komt er een korstje op en als dat korstje loslaat is de huid weer geheeld met al dan niet een litteken als herinnering. Het zelfde geldt voor veel klachten op fysiek en psychisch niveau: we genezen. Soms kan het lichaam niet zelf goed (meer) helen. Oorzaken hiervoor kunnen zijn:

  • Een tekort aan de juiste voedingsstoffen/verzuring
  • Een langdurige stress situatie
  • Een emotionele gebeurtenis die gelinkt is  aan de klacht

Voedingstoffen

Door gebruik te maken van bioresonantie apparatuur check ik organen, vetzuren, vitamines en mineralen. Zijn er organen uit balans? Zijn er tekorten in voedingsstoffen? Is er sprake van verzuring? Met voedingsadvies en/of aanvullende voedingssupplementen kan er veel bereikt worden.

Stress

Is er sprake van langdurige stress, dan kunnen we kijken hoe hier mee om te gaan, eventueel met ondersteuning van ademhalingstechnieken (hartcoherentietechniek zie harfocus.nl voor meer informatie) en/of ondersteunende middelen uit de orthomoleculaire therapie.

Emotionele gebeurtenissen

Je weet waarschijnlijk wel dat geuren heel veel invloed kunnen hebben. Als je bv Zwitsal zeep ruikt, denk je misschien wel aan je kind toen het nog een baby was, doet de geur van vers gebakken brood je direct verlangen naar een warme bolletje. De geur van versgebakken appeltaart kan positief uitpakken als een verkoper zijn huis wil verkopen.

Ook gebeurtenissen kunnen een bepaalde impact hebben. Als trigger kunnen ze optreden bij fysieke en psychische klachten. Deze klachten kunnen ook weer een bepaald (voor het lichaam logisch) doel hebben. Als voorbeeld neem ik pijn in het bewegingsapparaat: het doel is om de persoon in kwestie tot rust te manen, om zo botten, kraakbeen,gewrichten en spieren te kunnen regenereren.

De emotie (psyche) van een heftige gebeurtenis vindt een plekje in de hersenen. Deze sturen weer een gebied aan in het lichaam (orgaan). Veel kan weer opgelost worden door je zelfherstellend vermogen, maar soms blijft dus deze gebeurtenis als  trigger voor klachten.

Met verschillende technieken gaan we bepalen of hier sprake is van een conflictactieve situatie en bespreken we dit. Ik maak gebruik o.a. van o.a. (Bach) Bloesemremedies, Schüssler celzouten.

Wil je weten of ik je kan helpen? Neem dan contact op. Een kennismakingsgesprek is gratis.

Check vitamines en mineralen

Ben je alleen nieuwsgierig hoe het met je vitaminen- en mineralenstatus is? Ook dat kan. Hiervoor kun je een korte afspraak maken. Vertel erbij dat je alleen deze check-up wilt. Deze vitaminen- en mineralencheck is ook geschikt voor kinderen.

Geen vergoeding

Orthomoleculaire therapie wordt alleen gedeeltelijk vergoed vanuit een aanvullende verzekering. Steeds minder mensen hebben een aanvullende verzekering en steeds minder zorgverzekeraars vergoeden deze therapie. Om onafhankelijk te blijven en ook omdat ik anders hoge kosten moet betalen (en dus door moet berekenen in het consultbedrag) heb ik er voor gekozen om geen lid te worden van een branchevereniging. Hierdoor kan ik investeren in regelmatige bijscholing én kan ik een scherp tarief bieden om iedereen in de gelegenheid te stellen een persoonlijk consult te krijgen.

 Wél ben ik lid van het Collectief Alternatieve Therapeuten (CAT).

Je krijgt geen vergoeding vanuit de aanvullende zorgverzekering, maar dit betekent voor jou dat je betrouwbaarheid, beroepsmatigheid en kwaliteit kunt verwachten. Tevens ben ik aangesloten bij de Geschillencommissie Alternatieve Therapeuten ( https://gatgeschillen.nl).

Tarieven

Kennismakingsgesprek (ca 20 minuten) Gratis
Intakegesprek (ca 90 minuten) € 65,–
Vervolgafspraak (ca 60 minuten) € 50,–
Check vitaminen/mineralen (ca 30 minuten) € 30,–
Hartcoherentietraining 6 sessies van ca 45 minuten € 270,–