Een plan maken

Op vakantie

Ga je op vakantie, dan maak je meestal uitgebreide plannen: wanneer gaan we weg, waar gaan we naar toe en hoe lang. Wat nemen we allemaal mee en wat gaat het allemaal kosten. Wordt het een nog onbekende bestemming, dan gaan we vaak eerst wat boekjes hierover aanschaffen of ons inlezen op internet.

Overstappen op een gezondere leefstijl of afvallen

Wil je echter overstappen op een gezondere leefstijl of iets doen aan je figuur en wat kilo’s kwijtraken, dan wordt er zelden een plan gemaakt. Er komt bv een nieuw afslankboek uit dan schaffen we dat aan, lezen het en misschien gaan we het programma een tijdje volgen. Ik weet zelf nog uit de tijd van Atkins en Montignac dat ik dat precies zo deed. Elk boek dat daarover verscheen had ik wel in mijn boekenkast staan. Ik volgde enkele weken zo’n afslankprogramma, maar verviel al snel weer in mijn oude eetpatroon. Ook “de Voedselzandloper” is zo’n boek dat ik op mijn boekenplank  heb staan. Het bleek een bestseller te zijn, maar het houdt geen rekening met je huidige voedingspatroon. Ik wilde het wel volgen, maar dan had ik mijn hele voedingspatroon om moeten gooien. Ik ben niet de enige die daar moeite mee heeft: waarschijnlijk niet meer dan 5% van de bevolking is bereid om dat te doen.

Nadenken

Nadenken doen we eigenlijk bij alles wat we willen gaan ondernemen: als ik boodschappen moet doen, maak ik van te voren een lijstje van wat ik nodig heb en kijk of er nog aanbiedingen zijn waar ik gebruik van kan maken. Ga ik met de fiets of met de auto. Als ik wil gaan hardlopen, kijk ik wat voor weer het is: onder de 10 graden dan is het een lange hardloopbroek, daarboven kan ik het wel uithouden met een korte broek. Regent het, dan doe ik mijn hardloopjack aan. Ook plan ik van te voren hoe lang of hoe ver ik wil gaan lopen.

Heb je eenmaal besloten om te gaan afvallen, dan is de meest simpele manier om naar het Kruidvat te gaan en daar een bus maaltijdshakes te kopen. Je neemt het een paar dagen en je hebt resultaat. Helaas is het vreselijk om te eten en mis je een normale maaltijd. Ook is het vooral heel ongezellig als je met je gezin aan het eten bent en je hebt zo’n shake naar binnen gewerkt. Dan heb ik het nog niet eens over het voorbeeld dat je geeft aan je kinderen….

Beter resultaat met een planonline begeleiding bij afvallen, online afvallen, dieet, Culemborg, gewichtsconsulent

Als je graag wilt afvallen, dan is het iets wat niet binnen een paar weken is gerealiseerd. Het resultaat zal het beste zijn als je van te voren een plan maakt. Vraag je jezelf van te voren af:

  • Hoeveel wil ik afvallen?
  • Hoe lang gaat dat duren?
  • Wanneer wil ik mijn doel bereikt hebben, bv in de zomervakantie wil ik mijn bikini aankunnen.
  • Hoe ga ik het doen?
    • Wil ik een dieet volgen met shakes, pillen of maaltijdvervangende producten?
    • Ga ik voor normale, gezonde voeding waar mijn gezin van mee kan eten?
  • Het dieet dat ik ga volgen, is dat ook gemakkelijk te combineren met mijn werk en gezin?

Het lijkt op die manier allemaal misschien heel omslachtig, maar als je een plan maakt, heb je de meeste kans op een goed resultaat. Denk nog maar eens aan die vakantie: wat werkt het beste? Van te voren een plan maken of maar zien hoe alles loopt. Negen van de tien keer kom je niet écht waar je wezen wilt, heb je niet gezien wat je wilde zien. Bedenk eens hoe je je zult voelen als je eindelijk weer een kleinere kledingmaat hebt. Hoe je meer energie zult krijgen en je fitter wordt als je doorzet.

Samen gaat het beter

Bij Weight & Wellness ga ik je begeleiden om een plan te maken. Samen bepalen we welke stappen je kunt zetten om je doel te behalen. Met normaal, gezond eten. Bewegen ja, maar je hoeft jezelf niet in het zweet te werken in een sportschool. Met wat aanpassingen in je dagelijks leven kan dat al veel resultaat geven.

Persoonlijke begeleiding

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek kan ook telefonisch of via email. Kun je door je drukke baan, druk sociaal leven, druk gezinsleven of om een andere reden niet naar mij toe komen: begeleiding is ook mogelijk via email, whatsapp, telefoon of skype. Een combinatie van deze mogelijkheden kan ook! Ik ben aansloten bij de BGN. Veel zorgverzekeraars geven vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding bij begeleiding bij het afvallen door een gewichtsconsulent.

 Als je vandaag begint, heb je een dag eerder resultaat

dan wanneer je wacht tot morgen!

 

 

 

 

Geef een reactie