Lekker in je vel/emotie-eten

Emotie-eten

Eten is meer dan alleen maar voedsel in je mond stoppen. Eet je niet alleen maar omdat je honger hebt? Misschien ben je wel een emotie-eter.

Eten zonder honger: oorzaken van overeten

Ervaar je een gevoel van leegte? “Honger” je naar iets. Deze honger kan jammer genoeg niet gestild worden met eten, hoewel je dat wel probeert.  Vaak wordt er gekeken naar veranderingen: je gaat je bijvoorbeeld pas gelukkig voelen als je slank bent, als je die goede baan of die snelle auto hebt.

Als kind leren wij al dat eten een vorm van beloning kan zijn: “als je lief bent, krijg je een ijsje…”. Dat heb je vast wel eens gehoord toen je klein was. Zinnen als “je hebt je bord niet leeg gegeten, dus krijg je geen toetje. Eten als straf. Wat voor kinderen geldt, geldt zeker ook voor volwassenen! Voor de één staat eten voor gezelligheid, bij iemand anders kan eten troost betekenen bij verdriet.

Hier onder staan een paar verschillende emoties die er toe kunnen leiden dat je gaat eten:eet-je-als-je-je-verdrietig-boos-voelt

Emoties zijn voor 75% de oorzaak van overeten!

Eetproblemen als boulimia en anorexia worden niet door mij begeleid. Daarvoor kan ik je doorverwijzen naar een psycholoog waar ik contact mee heb.

Hoe is jouw eetgedrag?

Denk je dat je een emotie-eter bent? Weight & Wellness heeft diverse methoden om met emoties en eten om te leren gaan. Aan de hand van een door jou ingevulde vragenlijst kunnen we ook achterhalen welk soort eetgedrag jouw probleem is. Er kan gekozen worden voor persoonlijke coaching of een groepscursus. Wil je alvast een idee hebben of je een emotie-eter bent, vul dan deze test in. Emotie-eters zijn van alle leeftijden, vrouwen én mannen!

Cursus in groepsverband

Wil je écht aan jezelf werken? Je kunt een speciale cursus gevolgen: “Vrij van emotie eten”. Deze cursus bestaat uit 8 wekelijkse groepsbijeenkomsten. We werken o.a. met mindfulness training. De cursus is gebaseerd op het boek Uit de ban van emotie-etenDit boek (inclusief CD) is bij de cursus inbegrepen. Na de 8 weken cursus wordt nog een 9e bijeenkomst gepland voor evaluatie. Voor meer informatie zie: cursus Vrij van emotie eten.

Cursus individueel

Wil je liever niet in groepsverband de cursus volgen, maar individueel? Ook dat is mogelijk. Je kunt zelfs kiezen voor een kort intake gesprek zonder meten, wegen en voedingsadvies, gevolgd door 9 persoonlijke gesprekken om het emotie-eten aan te pakken. Ook kunnen extra technieken worden ingezet om belemmerende overtuigingen aan te pakken.

Vermoed je dat bovenstaande een oorzaak kan zijn voor je overgewicht, maak dan een afspraak en vermeld dit bij het kennismakingsgesprek of het intakegesprek. Bel 06-11922826 of mail me.