Ode aan een patatje met

ODE AAN EEN PATATJE MET

Nee, ik ben niet te zwaar, ik heb wat genoemd wordt een gezond gewicht. Als voedingscoach probeer ik te letten op gezond eten, regelmatig bewegen, alle dingen die ik mijn cliënten ook adviseer te  doen. Maar…. Ik ben ook maar een mens. Mijn eigen valkuil is patat met mayonaise. Hiermee ben ik opgegroeid. Als kind stond elke vrijdagavond de frituurpan te dampen in de keuken en bakte mijn moeder vers gesneden patat voor het hele gezin. Het was nog een betrekkelijk kleine pan, dus alle friet kon niet tegelijk gebakken worden. Eerst voor mijn vader en pas daarna voor mij. Zat ik daar een partij te watertanden… Nog steeds kun je mij blij maken met zo’n puntzak waar de goudgele frieten nog net niet uitvallen, overdekt met een dikke laag romige mayonaise. Die eerste patatjes zijn moeilijk te pakken zonder dat mijn vingers helemaal onder de mayo zitten en de laatste frietjes zijn zonder saus, maar vaak wel lekker zout! Wat maakt die patat nou zo lekker? Is het misschien dan toch zo’n onbewuste link naar die vrijdagavonden van vroeger???

french-fries-373985_1920

Geef een reactie