Ouderen en overgewicht

Onlangs was het in het nieuws: steeds meer ouderen kampen met overgewicht: ongeveer de helft van de 55-plussers is te zwaar. Overgewicht gaat vaak gepaard met diverse gezondheidsklachten als een te hoge bloeddruk, gewrichtsproblemen, hart- en vaatziekten.

Voedingspatroon

De oorzaak van overgewicht is vaak de combinatie van een ongezonder eetpatroon en combinatie met te weinig bewegen. De maaltijden worden eenvoudiger, bijvoorbeeld meerdere keren kant-en-klaar maaltijden, zelfs maaltijden overslaan, omdat er geen zin is om uitgebreid te koken.

Voedingsstoffen

Het komt veel voor, dat de gebruikte maaltijden niet voldoende voedingsstoffen bevatten. Deze maaltijden noem ik vulling in plaats van voeding. Zelfs ondervoeding (tekort aan voedingsstoffen) is dan mogelijk!

Bewegen

Gebruikt u uw spieren niet of niet voldoende, dan zullen ze verslappen. Spierweefsel gebruikt meer calorieën in rust (basale metabolisme) dan vetweefsel. Door op de juiste manier te bewegen, eventueel onder begeleiding  van een fysiotherapeut, bouwt u weer spierweefsel aan, waardoor ook de basale (vet-)verbranding omhoog gaat. Ook vaker wandelen en fietsen zorgt al voor een versterking van het spierweefsel.

Kunt u afvallen als u al wat ouder bent?

Vaak denken mensen dat het steeds moeilijker wordt om gewicht te verliezen als je al wat meer op leeftijd bent. Het tegendeel is waar! Bij Weight & Wellness zijn al diverse mensen met een leeftijd boven de vijfenvijftig succesvol afgevallen.

Persoonlijke begeleiding

Bij Weight & Wellness gaan we uw leefstijl onder de loep nemen, krijgt u een uitgekiend voedingsadvies op maat gemaakt, rekening houdend met uw persoonlijke omstandigheden. Ook kunt u recepten krijgen voor gemakkelijk te bereiden gerechten en vooral ook smakelijke!

Resultaat

Gezond afvallen en u wordt een fittere, slankere versie van uzelf!

Afspraak

Maak vandaag nog een afspraak: kies nu voor een gezonde leefstijl voor een vitaal leven straks!50plus en afvallen- 2 opwww.weightandwellness.nl of dat mogelijk is....

 

Geef een reactie