Soms ben ik echt wanhopig!

Ik hou van nieuwe projecten en ga graag een uitdaging aan. Zo hadden mijn lief en ik jaren geleden het plan opgevat om ons motorrijbewijs te gaan halen. Zo gezegd, zo gedaan. Nou, ik heb dat geweten. Ik weet nog dat ik het eerst de snelweg op moest met mijn motor. De rij instructeur er achter aan. Ik reeds steeds langzamer en langzamer en kreeg via het `oortje` vreselijk op mijn kop. “DOORGAAN, DOORGAAN”, riep hij alsmaar. Ik zag een afrit en die nam ik gelijk. Weg van die snelweg. Ik deed zo lang over de praktijkoefeningen dat ik midden in de winter ook nog met lessen bezig was: kou, regen, mist, sneeuw, ik heb het allemaal ondervonden. Soms was ik echt wanhopig als de remproef voor de zoveelste poging weer mislukte, maar toch zette ik door. Na diverse keren gezakt te zijn voor het examen is het mij uiteindelijk gelukt. Het koste wel bloed, zweet én tranen….

Bij het afvallen kun je ook van die momenten hebben dat je denkt dat het nooit gaat lukken. Je weet dat je je heel goed aan het dieet hebt gehouden, voldoende beweging hebt gehad en sta je vol vertrouwen op de weegschaal om te zien dat… je een kilo bent aangekomen! Daar ben ik dan voor om je verder te helpen, je weer te motiveren om vooral door te gaan en niet bij de pakken neer te gaan zitten. We gaan kijken of er toch iets niet helemaal goed gegaan is met het dieet of er misschien een andere oorzaak te vinden is. Soms maakt het lichaam ook een soort `pas op de plaats`, waarna je weer gewoon verder gaat met gewicht te verliezen. Even een oppepper en dan gaat het deze keer wel lukken!

doorgaan, persoonlijke begeleiding, coach, doel bereiken

Geef een reactie