Speculaasjes met chocolademelk

Speculaasje met chocolademelk

Er zijn weinig voedingsmiddelen waarmee ik mij helemaal te buiten ga. Ik eet verantwoord (over het algemeen) en beweeg voldoende. Er is echter een valkuil, waar ik gemakkelijk intuimel als ik alleen thuis ben én ik de beschikking heb over dat juiste voedingsmiddel: speculaasjes.weightandwellness.nl

Als ik daar trek in heb én ik heb het in huis dan ga ik aan de slag: eerst de chocolademelk maken: natuurlijk niet zomaar uit een pak, maar gemaakt van cacao, suiker en warme melk. Eerst de cacao met suiker in een mok, dan een klein beetje warme melk erbij, zodat het een papje wordt en daarna de rest van de warme melk erbij schenken. Liefst een dot slagroom er op, voor de finishing touch.

Dan de speculaasjes: natuurlijk die kleine met amandelschaafsel er op. Ik neem er 6 uit het pak en ruik de geur al van de koekjes. Nu de  chocolademelk én de speculaasjes meenemen naar de bank waar ik mij ga installeren: dekentje om mij heen om van buiten warm te worden, benen op de bank en de mok met dampende chocolademelk in mijn linkerhand. Met mijn rechterhand neem ik het eerste speculaasje, mmmmmm lekker dopen in de bovenste laag slagroom en langzaamaan laten zakken in de chocolademelk. Dan het er weer uithalen en voorzichtig zijn dat de chocolademelk niet druipt op mijn kleding. De eerste hap is altijd het lekkerste, maar één voor één doop ik de speculaasjes in mijn chocolademelk totdat de zes koekjes op zijn. Uit voorzorg heb ik het pak van te voren al weer opgeborgen in de kast. Anders zou ik doorgaan tot het pak leeg is….

 

Geef een reactie