Sportvoedingsadvies

Voor wiesneakers-812856_1920

Bent u een amateursporter, wilt u uw eigen sportprestaties verbeteren, hebt u vaak last van dezelfde blessure of hebt u misschien het gevoel net “iets” tekort te komen bij het sporten? Dan is Sportvoedingsadvies misschien de uitkomst. Voor de duur-, kracht- of teamsporter.

Doel

Voldoende lichaamsbeweging is noodzakelijk voor een gezond lichaam, maar alleen als het lichaam deze belasting aankan. Wanneer men bijvoorbeeld bij sportbeoefening deze grens overschrijdt, leidt dit eerder tot meer klachten dan een grotere vitaliteit: een chronische sportblessure, maar ook klachten als hoofdpijn, buik- en vermoeidheidsklachten en een verzwakt immuunsysteem (vaak verkouden of grieperig).

Wat

Voeding bepaalt blessure gevoeligheid, prestatievermogen en vitaliteit. Onze levensstijl kan niet overeenkomen met wat ons lichaam wil: verkeerde voedingskeuzes, psychische/lichamelijke stress, belasting door giftige stoffen.

Hoe

Er wordt eerst bepaald wat het doel van het sportvoedingsadvies is:

  • beter presteren in uw sport
  • sneller herstel na blessure
  • ontspannen naar een wedstrijd

Tijdens het eerste gesprek bepalen we samen het doel en welke stappen er nodig zijn om dit doel te halen. U kunt advies krijgen met betrekking tot o.a. de volgende vragen:

  • wat is gezonde voeding
  • hoe kan ik verzuring voorkomen en/of snel worden afgevoerd
  • hoe verbeter ik mijn sportprestatie
  • wat kan ik het beste eten voor, tijdens en na de (sport)inspanning

U wordt gemeten en gewogen. Er wordt gekeken wat uw vetpercentage is en spiermassa. runner-888016_1280U houdt een voedingsdagboek bij voor een week, met daarin vermeld de sportactiviteiten. Aan de hand hiervan ga ik uw voedingsadvies opstellen. We gaan uit van gezonde basisvoeding, indien nodig aanvullingen met gewone voeding en eventueel voedingssupplementen als dit nodig of gewenst is. In het tweede gesprek krijgt u het uitgewerkte advies en spreken we dit samen door. We kunnen vervolgafspraken inplannen om te evalueren of de doelstellingen gehaald zijn.